Starbond EM 02 Super Fast Thin

129 kr

Size:

Available
Sold out
Only a few left (19 items)
Sold out
Product reminder

Enter your e-mail address below and we will notify you when the product is available! Your e-mail address will be stored up to 180 days.

Product Description:

Starbond EM-02 Super Fast Thin

Viskositet: 2 mPas.

Kristallklart.

EM-02 Super Fast Thin är ett mycket tunt, kristallklart lim med viskositet på 2 mPas (för jämförelse: vatten vid 20°C har 1 mPas) vilket gör det extremt enkelt att ta sig in i mikrofrakturer, porer eller smala springor. EM-02 Super Fast Thin är väl lämpat för porösa och ömtåliga material. Tränger in i de finaste sprickorna (från ca 0,05mm bredd).

Våra Starbond lim är så kallat CA (cyanoakylat) lim. EM-150är ett lim för allmänt bruk som har en oljeliknande viskositet. Limmet har egenskaper som är typiska både tunna och tjocka typer, såsom förmågan att tränga in i smala springor, binda samman tätt monterande delar och fylla igen små håligheter. I likhet med tunnare CA-lim, används EM-02 också som en typ av ytbehandling genom att man applicerar flera lager, slipar och sedan polerar till högglans.

Alla Starbond lim har de speciella egenskaperna att de är vatten och UV-beständiga och inte gulnar. De tål påfrestningar från alkohol, fett och olja under exceptionellt lång tid. Även under reaktionprocessen förblir de bubbelfria och härdar kristallklara utan att bli grumliga. De är idealiska att appliceras i flera lager ovanpå varandra för att också bilda tjocka lager. Samtidigt har de mindre lukt än konventionella superlim och kännetecknas särskilt av de skapar en mycket robust ytfinish som kan poleras till hög glans.

EM-02 används som träfyllmedel. Kan appliceras i flera lager. Kan slipas efter några minuter. Perfekt yta även när den slipas med hög kornstorlek.  

Kompatibel med andra material: Trä, metall, gummi, läder, keramik, ädelstenar, mineraler, kolfiber, glasfiber, PVC och andra plaster.

Användningsområden:

Limning av härdare träslag.

Limning av mjukare träslag.

Lämplig för modelltillverkning.

Limning av däck på fjärrstyrda bilar.

Limning av plastbeklädnad och modellkonstruktionsformer.

Härdning av mjuka porösa stenar.

Skapande av resistent och icke-porösa utsida.

Ytfinish av pennor, inklusive högglanspolering.

Limning av glasfiber med olika material.

Reparation av marmor, granit, kvartssten.

För högglanspolering av stenar.

Limning och reparation av gitarrinsatser.

 

Beredning och applicering:                                                                                                                                                                              

Lämplig beredning av ytorna som ska bindas är snabbt och enkelt, men viktigt för resultatet:                                                                             

Ytan ska vara fri från fett, olja och damm. CA-limmet appliceras så tunt som möjligt på en av ytorna som ska bindas och sättas ihop med lätt tryck. Limeffekten försämras på mycket släta ytor och på silikoner. Vi rekommenderar därför att slipa upp relevanta åmråden med sandpapper i förväg. Tiden till polymerisation beror på materialet på de ytor som ska bindas, absortionsförmåga, tjockleken på det applicerande bindemedlet, omgivningstemperaturen och särskilt fuktigheten. Beroende på CA-typ är härdningstiden några sekunder till några minuter.                                       

Om du vill förhindra att en mycket absorberande yta blir mättad med lim innan den bildar önskat resultat och försluter en spricka, kan du också använda vår Starbond-accelerator (aktivator). Sprutning av substratet främjar omedelbar härdning av limmet. skapar ett barriärskikt och förhindrar CA-förlust på grund av för djup penetration. Aktivatorn hjälper också till i situationer där det krävs en snabb ytreaktion av limmet, t.ex. när du skapar en CA-ytförslutning, så att du kan forsätta arbeta utan dröjsmål (applicera nästa lager, slipa, polera, ...). Acceleratorn hjälper också till att binda två material som är svåra att binda ihop.

Lagring:                                                                                                                                                                                             

Efterssom CA-lim är huvudsakligen reagera genom fukt och värme, rekommenderar vi att förvara limmet i ett mörkt och framför allt kallt förvaringsutrymme (helst i kylen). Om limmet förvaras på detta sätt före och efter användning behåller det sin utlovade viskositet i upp till 30 månader innan det långsamt börjar tjockna. Innan du förvara limmet på en sval plats, skyddad från ljus efter användning, rekommenderar vi att du knackar kort på botten av flaska på en hård yta så att limmet som finns kvar i applikationkanylen kan sätta sig i flaskan. Genom att försiktigt pumpa flaskan kan du också blåsa ut kanylkanalen så att du kan börja omedelbart nästa gång du använder den. Om kanylen är blockerad kan du hel enkelt förkorta den med saxen.

Tillverkad i Japan.

 
Item ID:
1003-1

Recommended accessories for this item
Andra köpte även
Produced by: Wikinggruppen

The product has been added to your cart